Caravaglio

Caravaglio

Redan i början av 1500-talet anlades de första vinodlingarna på de Eoliska öarna norr om Sicilien. Det var fem spanska familjer som kom till öarna för att utveckla jordbruket, varav en var familjen Caravaglio. I över 500 år har familjen sedan odlat druvor främst på öarna Salina och Lipari. Landskapet är fantastiskt vackert och traditionen av vinodling, jordbruk och fiske är stark på öarna, här finns även vulkanisk jordmån och fortfarande vulkanisk aktivitet. Det är få platser på jorden som har en så oförstörd natur som de Eoliska öarna och ett mer ekologiskt jordbruk än familjen Caravaglios är svårt att hitta. Sedan 1989 är man dessutom ekologiskt certifierade. En inriktning som var helt naturlig för Antonino Caravaglio när han tog över verksamheten med siktet inställt på att utveckla kvalitetsprodukter. I dag driver Antonino vingården tillsammans med sin fru Elisa och dottern Alda. Caravaglio har 20 hektar vinodlingar uppdelade på 30 olika växtplatser, belägna på olika öar. De viktigaste druvorna är malvasia och corinto nero. Varje flaska vin från Caravaglio speglar sitt ursprung. Corinto neros arom reflekterar den vulkaniska jordmånen, medan malvasias uppfriskande sälta påminner om närheten till havet.
Ekologisk
Infatata Caravaglio