Domaine Montirius har varit i familjen Saurels ägo i fem generationer och omfattar 63 hektar vinodlingar i appellationerna Gigondas, Vacqueyras och Côtes du Rhône. Sedan 1999 är egendomen certifierad för biodynamisk odling. Familjen Saurel strävar efter att producera viner som speglar terroiren genom hållbara och naturliga metoder, utan användning av kemiska tillsatser eller ekfat vid lagring.
Det här är en härlig Côtes du Rhône gjord på 80 % grenache och 20 % syrah från vinrankor som är cirka 40 år gamla. Vingården ligger i Violes, strax norr om Vacqueyras. Den kallas för Garrigue vilket syftar på växtligheten runt om vingårdarna som ofta består av vildväxande kryddor och buskar. Jordmånen består av kalkhaltig jord, sand och sandsten.
Druvorna skördas för hand, separeras från sin stjälk och krossas lätt innan jäsningen sätter fart på naturlig väg med druvans egen jäst. Hela processen sker med så liten påverkan som möjligt och i detta vin tillsätts heller inga sulfiter. Efter buteljering får vinet vila minst sex månader innan det går till försäljning.