Barbera, Piemontes stora blå druva sett till volym och hela traktens bordsvin av tradition, kommer i dag i en bredd av tolkningar på intressant nivå, med olika stil av vinifiering. Med frukten i centrum gör Vigneti Repetti sin stil av barbera i en lättillgänglig, klunkvänlig och samtidigt seriös version som har fostrats på ståltank för en ren och osminkad fräschör. Platsen är Sarezzano, Sant’Agata Fossili, och här växer barbera på 250 till 320 meters höjd över havet på en jordmån som består av kalksten, lera och märgel. Fullt mogna druvor, med optimal bärighet och bra balans, skördas för hand mot slutet av september. Vid ankomst till källaren avstjälkas och krossas druvorna och musten får ligga med skalkontakt på ståltank under åtta till tio dagar. Vinet får jäsa sex till åtta månader på ståltank med temperaturkontroll, regelbunden omrörning sker för optimal extraktion och vinet genomgår även den malolaktiska jäsningen på ståltank. Därefter får vinet vila ytterligare ett drygt halvår på flaska för att mogna till sin rätta, tillgängliga stil.