Från Mas Vilella och vinmakare Albert Jané kommer här en ny blend där druvorna sumoll och cabernet sauvignon ingår till lika delar. Albert gör sedan tidigare ett vin helt på sumoll och ett på cabernet sauvignon med endast ett litet stöd av sumoll. I det här vinet balanserar de båda druvorna varandra på ett sätt där den rena, raka frukten mjukas upp och får en något rundare ton och lite ökad fyllighet. Druvorna till vinet kommer helt och hållet från Mas Vilellas egna vingårdar, belägna i La Bisbal del Penedès, 20 kilometer från Medelhavet. Vingården som bidrar med cabernet sauvignon till vinet planterades 1996 av Albert Jané och hans bror. Inhemska druvan sumoll kommer från en äldre vingård, planterad av Alberts far, och är ett arv som Albert ser som sitt främsta projekt att bevara. Rankorna växer på en höjd omkring 250 meter över havet och jordmånen här är extremt karg och fattig. Det ger låga skördeuttag på bara 15-20 liter per hektar och fina, koncentrerade viner. Tros de Mas Vilella är ett ekologiskt certifierat vin. Druvorna handskördades och selekterades noggrant. Vinet har sedan fått ligga på både 400 liter stora, franska fat av ny ek och på amforor, lerkärl. Tros de Mas Vilella 2018 tappades på flaska i februari 2020.