Vingården heter just Heide där druvan blaufränkisch trivs fint i den snäckrika kalkstensjorden. Heide ligger på sluttningen av berget Leithaberg i Burgenland. Den relativt höga höjden och närheten till både alperna och sjön Neusiedl bidrar till svala nätter och vindar som resulterar i viner med bra fruktighet och fin frisk syra.
Druvorna skördas för hand och får sedan en extra noggrann selektering när de kommer till vineriet. Själva vinifieringen utförs med så liten påverkan som möjligt. Jäsningen sker i rostfria tankar med hjälp av druvans egen jäst, därefter macereras vinet med skalet under 18 dagar. Vinet får mogna i stora ekfat under 12 månader. Man använder inga tillsatser och vare sig klarnar eller filtrerar vinet.
Birgit lever efter den biodynamiska filosofins alla regler och vingården är sedan 2009 certifierad enligt Demeter. Det är en internationell certifiering för biodynamiskt jordbruk som bygger på metoder och filosofier som introducerades av Rudolf Steiner, grundaren av antroposofin, i början av 1920-talet.