Detta vin kommer från en liten appellation i östra Frankrike, Savoie som ligger söder om Genèvesjön omgiven av de franska alperna. Här är atmosfären fylld av allt det lantliga – kossor, ostar, vin och frukt och du har säkert hört talas om alpostar såsom reblochon och tomme de Savoie. Vinet är gjort på två lokala gröna druvsorter, jacquère som är den vanligast förekommande gröna druvan i Savoie och som känns igen på dess pigga syra och mineralitet, toner av citrus, grönt äpple, örter och gräs. Altesse är den andra druvan, aromatisk med en frisk syra och aptitretande frukt som ger ett litet generösare bidrag till vinet. Druvorna odlas i en vingård med cirka 70 år gamla vinrankor och jordmånen här består mestadels av kalksten och lera. 50 procent av Jacquèredruvan pressas direkt och den andra halvan macereras i hela klasar under cirka 12 dagar medan altessedruvan pressas direkt. Man använder bara den naturliga jästen och inga som helst tillsatser. Vinet mognar på sin jästfällning i 6 månader innan det buteljeras.