Malagouzia är en druva som verkligen fått ett uppsving och under de senaste åren blivit väldigt trendig i Grekland. Druvan var nära att försvinna helt, men upplevde under 1980-talet en renässans, främst tack vare den välkände vinmakaren Evangelos Gerovassilious ansträngningar för att återigen väcka liv i druvan. Malagouzia är på många sätt signifikant för Greklands unika och många undervärderade vita viner som kombinerar en intensiv aromatisk karaktär med fräschör och komplexitet. Druvan kräver omsorg, men med tålamod och hårt arbete i vinodlingen belönas man med ett fantastiskt gott och mångfacetterat vin. Vinodlingen är belägen i sydöstra delen av Attika på cirka 100 meters höjd och vetter mot både norr och syd. Vinstockarna är unga och växer i kalkrik jord. Skörden sker för hand i mitten av augusti. Vid ankomst till vinkällaren avstjälkas druvorna och pressas. Jäsningen sker därefter i rostfria temperaturkontrollerade ståltankar.