Brunello Buon

Tenuta del Buon Tempo

Dryck > Vin > Rött vin

Druvorna odlas i Castenuovo dell’Abate som ligger i den södra delen av regionen Montalcino. Vingården vetter mot sydost och ligger 350 meter över havet. Här består jordmånen av skifferhaltig jord, så kallad galestro, som är utmärkt för druvan brunello, en klon av sangiovese. Endast brunello får användas för att göra en Brunello di Montalcino. Jäsningen sker i ståltank med druvans egen naturliga jäst. Därefter får det mesta av vinet mogna på stora (20hl och 35hl) slovenska fat. Vinet får vila i ståltank före buteljering och på flaska ytterligare sex månader innan det släpps till försäljning. En Brunello di Montalcino måste enligt klassificeringen lagras minst två år på fat och fyra månader på flaska, sex månader för en riserva. Vinet får säljas först fem år efter skörd, eller sex år om det är en riserva. Alkoholhalten måste ligga på minst 12,5 procent och det finns även regler för maximalt skördeuttag per hektar.

Smak

Frisk och ren doft av skogsbär, viol, söta kryddor och lite läder. Smaken är balanserad och harmonisk med toner av körsbär, hallon och vitpeppar. Snyggt polerade tanniner och frisk syra gör vinet komplett. En väldigt elegant brunello!

Produktdetaljer

Artikelnummer
7506701
Pris
Logga in för att se priset
Antal styck per förpackning
6
Förpackning
Flaska 750ml
GTIN
18058056169119
Alkohol
13%
Lager och Leverans info
Logga in för att se lagerstatus
Ursprung
Italien
Årgång
2019
Druva
100% brunello, klon av sangiovese
La Furba
Rött vin
La Furba

Tenuta del Buon Tempo

Nyhet
Vibru
Rött vin
Vibru

Ferre i Catasus

Ekologisk
Rosso di Montalcino
Rött vin
Rosso di Montalcino

Tenuta del Buon Tempo

Piemonte Barbera Equilatero
Ekologisk
Alsace Reserve Rouge
Anciens Temps Red
Ekologisk
Casanuova di Nittardi Chianti Classico
Wines of Substance CS
Rött vin
Wines of Substance CS

O'Neill Vitners & Destillers

Barnabe Pinot noir
Barolo Camilla