Ekologisk
Druvorna till den här cavan skördas för hand och transporteras i små korgar till vineriet. Varje druvsort – pansa blanca, macabeu och parellada – skördas vid optimal mognad för att skapa ett balanserat basvin med friskhet, struktur och aromatisk finess. Som innehavare av certifikatet Elaboradors Integrals (Integral producer), kontrollerar Alta Alella hela produktionskedjan, från vinrankan till den färdiga flaskan, vilket säkerställer spårbarhet och hållbarhet i varje flaska.
Druvorna pressas varsamt för att utvinna den första musten som därefter får jäsa i rostfria ståltankar, alltid separerade efter druvsort. När basvinerna har blandats sker den andra jäsningen på flaska, följt av minst 18 månaders lagring på jästfällningen i Alta Alellas källare innan degorgering.
Denna cava är klassad som Brut, vilket innebär att den innehåller mellan 6 och 12 gram socker per liter. I det här fallet ligger Mirgin Brut på den lägre delen av skalan (6 gram) vilket får denna cava att bevara den karaktäristiska friskheten som präglar Alta Alellas viner.
Liksom alla egendomens långtidslagrade cavor, har Mirgin Brut klassificeringen Cava de Guarda Superior. Druvorna kommer från vinrankor som är över 10 år gamla, vinet är årgångsbetecknat och ekologiskt certifierat vilket är helt i linje med både nuvarande och kommande krav för denna prestigefyllda kategori. På just din flaska kan du läsa när den är degorgerad och hur många månader den legat på sin jästfällning!
Smak
Vinet öppnar med en finstämd och uttrycksfull aromprofil bestående av vita frukter, citrusskal och blommiga nyanser, med subtila inslag av medelhavsörter. Moussen är fin och ihållande och bidrar till vinets elegans. På paletten bjuder denna Brut-stil på en rundare och mjukare textur, samtidigt som den bevarar den krispiga syran, sältan och den mineraliska spänningen som speglar de sandiga Saulo-jordarna i Alella-regionen.
Produktdetaljer
Alta Alella
2014501
Logga in för att se priset
12
Flaska 750ml
38436613300139
12.5%
Logga in för att se lagerstatus
Spanien > Katalonien > Catalunya
2023
40% pansa blanca, 30% macabeu, 30% parellada