Chardonnaydruvorna kommer från en vingård som heter Ried Guttenberg som ligger på sluttningen av berget Leithaberg i Burgenland. Den relativt höga höjden och närheten till både alperna och sjön Neusiedl bidrar till svala nätter och vindar som resulterar i viner med bra fruktighet och fin frisk syra. Jordmånen här består av gnejs och snäckrik kalksten. Druvorna skördas för hand och får därefter en extra noggrann selektering när de kommer till vineriet. Filosofin bygger på att det är i vingården som det magiska händer och att själva vinifieringen sker med så liten påverkan som möjligt. Jäsningen sker i 500 liter stora österrikiska fat med hjälp av druvans egen jäst. Vinet får sedan mogna på samma fat och den fina jästfällningen under 12 månader. Man använder inga tillsatser och vare sig klarnar eller filtrerar vinet. Birgit lever efter den biodynamiska filosofins alla regler och vingården är sedan 2009 certifierad enligt Demeter. Det är en internationell certifiering för biodynamiskt jordbruk som bygger på metoder och filosofier som introducerades av Rudolf Steiner, grundaren av antroposofin, i början av 1920-talet.