Det var kärleken till druvan syrah som ledde Graeme Bott, ursprungligen från Nya Zeeland, hela vägen till Rhône. I dag har Graeme tillsammans med hustrun Julie tagit intresset vidare och utforskar vad druvan kan leverera från fina lägen i regionen i en serie viner i eget namn. First Flight Syrah, med appellation IGP Collines Rhodanniennes, görs på syrah som växer på en jordmån av granit i Ampuis och Condrieu. På branta sluttningar har Julie och Graeme gjort ett enastående jobb och själva anlagt terrasserade vingårdar med rankor som är tio år gamla. Odlingen sker med hållbara metoder och i vineriet gäller en hantverksmässig hållning. Handplockade druvor avstjälkas helt och får macerera långsamt på temperaturkontrollerade ståltankar, med återhållen extraktion. Jäsningen startar med hjälp av den naturliga jästen, vinet hanteras med så få ingrepp som möjligt och får mogna nio månader på barriquer, 225-liters fat av fransk ek. Det ger ett uttrycksfullt och elegant vin med fruktig karaktär och läckert slank känsla – en perfekt representant för Graemes favoritdruva syrah i en modern tolkning.