Domaine Saint Remy är en egenom som är belägen i Haut Rhin-området i Wettolsheim, nära staden Colmar. Familjegendomen grundades 1725 och är sedan 2010 ekologiskt certifierad. Familjen Ehrhart, som äger och driver arbetet på vingården, har även valt att gå över till biodynamisk vinodling och är sedan 2012 certfierade även enligt denna standard. De namngivna vingårdarna omfattar 23 hektar och är utspridda över regionen – Ammerschwihr, Eguisheim, Gueberschwihr, Kientzheim, Niedermorschwihr, Sigolsheim, Turckheim, Walberswick, Wettolsheim, Wintzenheim och Zimmerbach.
Druvorna till det här vinet har odlats i både Wettolsheim och i Wintzenheim, hälften kommer från Grand Cru-läget Hengst och hälften från vingården Rosenberg. Jorden består av kalkrik lera. Det är ett halvtorrt och ganska fylligt vitt vin med frisk syra.
Domaine Saint Remy producerar förutom stilla viner även en Crémant d´Alsace, ett moussernade vin tillverkad på den ursprungliga metoden, motsvarande den som används i Champagne. Dessutom produceras likörer, Eau-de-Vie, Late Harvest och Selection de Grains Nobles.