Domaine Montirius har varit i familjen Saurels ägo i fem generationer och omfattar 63 hektar vinodlingar i appellationerna Gigondas, Vacqueyras och Côtes du Rhône. Sedan 1999 är egendomen certifierad för biodynamisk odling. Familjen Saurel strävar efter att producera viner som speglar terroiren genom hållbara och naturliga metoder, utan användning av kemiska tillsatser eller ekfat vid lagring.
Le Village är en härlig röd Vacqueyras som kommer från gårdens yngsta stockar av grenache och syrah. Det är uppkallat efter sina rankor och utsikten över den vackra provensalska byn Vacqueyras.
Vingården omges av den typiska garrigues-växtligheten och jordmånen består av sand och en blå, leraktig jord. Druvorna skördas för hand och stjälken tas bort innan druvorna krossas lätt inför jäsningen som sker med druvans egen jäst. Vinet får mogna i cementtank under 4 månader och sedan ytterligare några månader på flaska innan det går till försäljning. Vinet produceras med så lite intervention som möjligt och enligt den biodynamiska kalendern, minimalt med sulfiter.