Druvorna till denna söta passito är garganega, cortese och chardonnay som odlas i Custoza i Veneto, ett läge sydost om Gardasjön. Skörden sker sent, under oktober månad, då druvorna har uppnått fin koncentration, med hög halt av socker, och precis börjat torka på rankan. Efter skörden får druvorna fortsätta att torka fram till februari kommande år, för att öka koncentration av socker och aromämnen ännu mer. Därefter sker en lätt pressning som följs av en kort tids maceration med skalen i sval temperatur och en vitvinsjäsning. Direkt efter jäsningen läggs vinet på gamla barriquer, små fat av ek, under ett halvårs tid. Efter buteljering får vinet vila ytterligare åtta månader på flaska. Resultatet är ett sött vitt vin med fint gyllene färgton, intensiva och samtidigt eleganta drag. Här finns aromatiska och kryddiga drag och nyanser som påminner om konserverad frukt. Ett riktigt läckert vin till ostar och desserter, och som har potential att utvecklas till en ännu större komplexitet med lite ålder.