Tre vingårdslägen med olika typ av jordmån – vittrad granit och järnrik skiffer – ger druvorna till detta vin. Syrah får verkligen glänsa i Jolandie Fouchés vin och visa prov på Swartlands mångsidighet och bredd av lägen. En extra krydda i vinet är draget av ”fynbos”, den speciella buskvegetation som växer i regionen och som tillför vinet viss örtighet. Fynbos innefattar tusentals arter och platsen där den växer har en verkligt hög biologisk mångfald, gynnsamt för både vingårdar och landskap. Druvorna handplockades tidigt på morgonen under svala förhållanden och i vineriet fick frukten först vila svalt under ett dygn. Därefter sorterades klasarna och för att sedan läggas hela i öppna jäskar för kallmaceration under tre dagar, innan en spontanjäsning skedde. Ett par gånger om dagen gjordes en ”punch down” där druvmaterialet trycktes ner, för ytterligare extraktion. Vinet har fått ligga 16 dagar med skalkontakt innan en varsam pressning skedde. Därefter flyttades 60 procent av musten över till 500-liters gamla ekfat och resterande 40 procent till betongkärl. Allt fick mogna under 10 månader för att sedan blandas och buteljeras. Av den senaste tappningen har Jolandie Fouché tillverkat 1 700 flaskor.