Vinodlingen är belägen i Tanahuillín som ligger 2 kilometer från floden Bío Bío i södra delen av Chile. Precis som med Santa Cruz de Coya är detta vin tillverkat av druvor från över 200 år gamla, oympade vinstockar. Eftersom det blåser mycket slipper man nackdelarna med alltför mycket fukt. Det svala klimatet och den långa hängtiden bidrar till friska, krispiga och aromatiska druvor. De urgamla vinstockarna växer som ”bush vines”, vinrankor som växer som fristående buskar. Jordmånen består av granit som kommer från den närliggande bergskedjan Cordillera de Nahuelbuta. Denna bergskedja kallas också Tierra de Pumas, eftersom det finns en hel del pumor som håller till i detta område. Därav namnet på vinet, alltså. Vinodlingarna för Tierra de Pumas har Roberto nyligen köpt och 2019 var första årgången av detta vin, som Roberto dessutom producerar i sin nya vinkällare. Skörden sker för hand och när det kommer till vinmakningen gäller verkligen minimal intervention, med så lite påverkan på vinet som möjligt. Allt arbete sker manuellt och med hjälp av fyrbenta djur. Vinet lagras till 90 procent på cement tankar och resterande 10 procent lagras på gamla ekfat. Ingen klarning eller filtrering görs och endast naturlig jäst används vid fermenteringen. Endast vid ett tillfälle har en nypa svavel tillsatts, vilket ger en väldigt låg svavelhalt.
Smak
Vinet har en fantastisk doft av jordgubbar, hallon och jord, med en lätt örtighet. Det här är ett lätt och elegant vin, som samtidigt är komplext med silkiga tanniner och karaktär av röda sommarbär och mineralitet.
Produktdetaljer
Roberto Henriquez
5139901
Logga in för att se priset
12
Flaska 750ml
27350093822902
11.5%
Logga in för att se lagerstatus
Chile
2022
100% pais